Stichting Vaarwens vaart gratis dagtochten met mensen die een zeer slechte levensverwachting hebben door een levensbedreigende ziekte.

Stel ... Je hebt de slechte tijding gekregen dat je ongeneeslijk ziek bent.
Je bent thuis om de laatste zaken te regelen, Je zit in een rolstoel, ligt misschien in een ziekenhuis, of een hospice... en je kunt er nog een dag uit om alleen met je geliefden een geheel verzorgde vaardag te maken op een heerlijk schip. Stichting Vaarwens regelt het allemaal ... GRATIS!

Inmiddels hebben ruim 600 ongeneeslijk zieke en uitbehandelde mensen ervaren hoe het is om er nog één keer een dag uit zijn in een nautische zeer gastvrije omgeving en ambiance. De gasten komen van Groningen tot Goes en van Hengelo tot Haarlem. Het schip, de Meander, vaart altijd centraal in waterrijk Nederland en is voor iedereen binnen enkele uren bereikbaar. Vervoer wordt geregeld.

Een vaardag wordt volledig en kosteloos voor de gasten verzorgd. Daarbij behoort o.a. de gehele organisatie, eventueel ambulance transport en verpleging, de catering, de onkosten voor het inzetten van het schip etc. De stichting heeft geen overhead en drijft op ongeveer 90 vrijwilligers, aangestuurd door het bestuur en de oprichters Inge de Graaf en Evert Stel. In het vaarseizoen van 2018 werden ongeveer 100 vaardagen gerealiseerd. De vraag is zo groot dat er inmiddels een tweede schip wordt gebouwd wat in 2020 gaat varen.

Wij doneren graag aan deze stichting waarvan niets aan de strijkstok hangen want de stichting draait volledig op vrijwilligers.
Uw en onze donatie wordt volledig benut om de kosten van de vaardagen te financieren.